Implantet dentare

Implantet Dentare në Shqipëri

Një implant dentar vendoset kur një dhëmb i humbur duhet të restaurohet ose të zëvendësohet përmes një proteze të ngjashme me vidë. Kjo realizohet përmes një procedure kirurgjikale në kockën e nofullës për të marrë mbështetjen e nevojshme, për të parandaluar faktorët e jashtëm që të shkaktojnë rënien e saj.
Me kalimin e kohës, kocka shtrihet përmes implantit, i cili bashkëpunon me mirëmbajtjen e tij statike në vend.

Cilat janë llojet e implanteve dentare?

Llojet e implanteve mund të përcaktohen nga numri i dhëmbëve që do të zëvendësohen. Aktualisht ekzistojnë tre lloje kryesore të implanteve:

Implant i vetëm dentar.

Zëvendëson një pjesë të vetme të dhëmbëve dhe kontribuon në mirëmbajtjen e kockës mandibulare nëpërmjet stimulimit të shpeshtë të zonës. Është një nga procedurat më të zakonshme në klinikën tonë dentare.

Urë e mbështetur me implant.

Në rast se humbja e dhëmbëve përfshin më shumë se një të tillë, zëvendësimi mund të kryhet falë urave të realizuara përmes implanteve dentare që do të kenë për detyrë të mbushin boshllëqet përpara operacionit.

Implant me hark të plotë.

Kjo është e zakonshme në pacientët që kanë humbur të gjithë dhëmbët në një zonë të gojës (ose në të dy harqet).

Ka nën-klasifikime të implanteve dentare, por këto do të varen nga ajo që sheh dentisti ynë në kontrollin tuaj, pasi mund t'ju duhen personalizime për t'ju lejuar të përmbushni funksionet tuaja të zakonshme të përtypjes.

Si mund ta di nëse duhet të vendos një implant?

Nëse keni nevojë për një përgjigje për këtë pyetje, mund të na vizitoni në klinikën tonë dentare në Tiranë për të marrë më shumë informacion mbi shëndetin tuaj dhe për të marrë cilësinë më të mirë nga i gjithë kontinenti.

 

Për momentin, ne mund t'ju japim rastet më të zakonshme kur nevojitet një implant dentar:

 1. 1. Humbja e një ose më shumë dhëmbëve për shkak të sëmundjeve dentare si gingiviti ose periodontiti apo për shkak të një traume të mëparshme.

 

 1. 2. Nëse keni shëndet të mirë dentar, strukturë të mirë të kockave dhe ind të shëndetshëm të mishrave të dhëmbëve, por keni humbje të dhëmbëve për një arsye të veçantë, mund t'ju duhet gjithashtu një implant dentar.

Diagnoza dhe plani i trajtimit.

Për të arritur një diagnozë të suksesshme, ne kryejmë ekzaminime fizike dhe teste të tjera diagnostikuese në varësi të nevojave tuaja si pacient.

Rrezet X zakonisht merren për të përcaktuar aftësinë e gojës dhe të nofullës suaj për të mbështetur një implant dentar.

Nëse kocka e nofullës nuk ka kapacitet të mjaftueshëm për të mbështetur një implant dentar, ka shumë të ngjarë që kirurgjia e rigjenerimit të kockave të kërkohet për të kryer trajtime implantare që mund të rivendosin funksionalitetin e gojës.

Vendosja e implantit dhe osteointegrimi.

Implantet dentare mund të vendosen pa asnjë ndërlikim. Para së gjithash, është e nevojshme të fillohet me anestezi lokale, pasi është e pamundur të bëhet kjo pa një metodë qetësimi.

Pas vendosjes është e nevojshme të vendoset një protezë e përkohshme që lejon periudhën e osteointegrimit. Me fjalë të tjera, gjatë kësaj periudhe do të vërehet se si zhvillohet kocka e nofullës rreth protezës.

Faza e protezës.

Në rast se procesi i osseointegrimit ka përfunduar, mund të kalojmë në pjesën protetike. Kjo do të kërkojë vizita të vazhdueshme në qendrën tonë klinike ku do të merren matje për të bërë një kallëp që mund të përshtatet me dhëmbët e pacientit, i cili do të jetë implantimi përfundimtar.

 

Kujdesi për implantet dentare.

 • ● Ashtu si dhëmbët natyralë, dhëmbët zëvendësues gjithashtu kanë nevojë për pastrim të vazhdueshëm për të ulur aftësinë për të zhvilluar sëmundje periodontae, dhe gjithashtu nevojiten kontrolle të vazhdueshme për të parë se si po funksionon implanti, sidomos në vitin e parë të funksionimit.

 

 • Nëpërmjet specialistëve të klinikës sonë dentare, ne do t'ju lëmë disa këshilla që mund të jenë të rëndësishme pasi të keni kryer transplantin e implantit dentar.

 

 • ● Pas implantimit të suksesshëm të dhëmbëve, si dhe çdo operacioni të vogël, është normale të shfaqen mavijosje në zona të ndryshme të fytyrë, dhimbje dhe ënjtje intensive në mishrat e dhëmbëve dhe zona të tjera të fytyrës. Në rast se ka inflamacion të jashtëm, gjëja më e mirë që mund të bëni është të vendosni një kompresë të ftohtë në pjesën e jashtme të gojës. Ne gjithashtu mund të përshkruajmë një lloj medikamenti që mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes së shkaktuar nga kjo ndërhyrje.

 

 • ● Implantet dentare zakonisht pas rregullimit të tyre nuk janë telash për pacientin (vetëm në fazën e rregullimit). Nëse keni më shumë se tre muaj me implante dentare dhe keni hasur një lloj simptome ose problemin që nuk lidhet me shqetësimin e strukturën e re orale, ju ftojmë të vizitoni klinikën tonë për të bërë një kontroll më të plotë të situatës.

 

 • Nëse pas operimit ka gjakderdhje, mund të vendosni një garzë pa e lagur zonën. Ushtroni presion për gjysmë ore derisa gjakderdhja të ndalet.

 

 • ● Në fazat e hershme të implantimit, duhet ndjekur një lloj diete specifike për të shmangur komplikimet në osteointegrimin. Për shembull, për dy javët e para pas operacionit duhet të hani vetëm ushqime të buta në temperatura standarde. Gjithashtu, nuk duhet të hahet asnjë ushqim për shtatë orët e para pas operacionit.

 

 • ● Për arsye sigurie, përdorimi i substancave të dëmshme për trupin duhet të reduktohet. Këto përfshijnë alkoolin dhe duhanin, të cilët mund të shkaktojnë një dëm të madh gjatë procedurës për shkak të efekteve të tyre infektive.

 

 • ● Higjiena jonë orale duhet të jetë e përsosur, prandaj është e nevojshme të kemi mjetet e duhura për implantet dentare. Ndër këto janë: furçat e dhëmbëve kirurgjikale ultrasoft, filli dentar apo pajisje për shpëlarje, ndër materiale të tjera që mund t'i rekomandojmë në zyrat tona. Mos harroni se keni një pjesë të re dentare që ka nevojë për të njëjtin kujdes si dhëmbët normalë, dhe ndoshta shumë më rigoroze, pasi është shumë më e lehtë për bakteret të grumbullohen në brazda të implantit.

 

 • ● Pas ndërhyrjes, reduktoni çdo lloj sforcimi fizik që mund të rrisë sasinë e gjakut nga plagët e hapura.
sqShqip

Kontaktoni
Endeta Dental Clinic

Kontaktoni kliniken tonë dhe ne do t'ju përgjigjemi për ndërhyrjen që ju nevojitet.