Stomatologjia estetike

Stomatologjia estetike

Të kesh një buzëqeshje të bukur dhe rrezatuese mund të flasë shumë për ty, sepse të jep mesazhin që të kujdesesh për veten dhe shëndetin tënd. Të kesh një buzëqeshje të bukur mund të tërheqë shumë njerëz dhe të mbush ty dhe të tjerët që e shohin atë.

Idealja kur bëhet fjalë për një buzëqeshje nuk është vetëm se është e bukur, por edhe që funksionon mirë, për pacientin.

Kur pacientët shkojnë te dentisti, në shumicën e rasteve ata përpiqen të kenë buzëqeshjen perfekte, kështu që fusha dentare ka parë nevojën për të bërë përparime teknologjike për të arritur atë që kërkon pacienti.

Stomatologjia estetike kombinon në mënyrë të përkryer bukurinë me funksionalitetin. Ndihmon në korrigjimin e atyre problemeve dentare që mund të shkaktojnë probleme ose komplekse te personi. Të kesh dhëmbë të bukur lejon që vetëvlerësimi i pacientëve të rritet ndjeshëm, duke gjeneruar më shumë vetëbesim dhe duke përmirësuar marrëdhëniet e tyre ndërpersonale.

Stomatologjia estetike e mbush pacientin me kënaqësi të madhe pasi trajton funksionalitetin dhe pamjen e tij vizuale.

Nëse dëshironi të keni atë buzëqeshjen rrezatuese dhe të bukur të të famshmëve, stomatologjia estetike është idealja për ju. Duke u nisur nga fakti që stomatologjia në përgjithësi gjithmonë ka një shtrirje estetike, duhet kuptuar se ka disa procedura që mbështeten më shumë në funksionalitet sesa në atë se si duket.

Ka disa lloje trajtimesh që mund të përmirësojnë ndjeshëm estetikën dentare, por ato e bëjnë këtë në një periudhë afatmesme ose afatgjatë, siç është rasti me ortodontikën. Sidoqoftë, ka shumë trajtime më të menjëhershme, të tilla si zbardhja e dhëmbëve ose vendosja e fasetave dentare, të cilat i japin pacientit një buzëqeshje verbuese dhe të bukur në vetëm pak ditë.

Stomatologjia estetike është, në ditët e sotme, një nga specialitetet më të kërkuara të dhëmbëve. Objektivi i saj kryesor është të marrë rezultatet e dëshiruara, sipas fizionomisë së pacientit.

Çfarë është stomatologjia estetike?

Stomatologjia estetike është dega e stomatologjisë që merret me zgjidhjen e atyre problemeve të harmonisë orale, për të marrë buzëqeshjen perfekte.

Ky specialitet i stomatologjisë merret me përmirësimin e pamjes së gojës dhe fytyrës në përgjithësi, duke arritur të ruajë bukurinë e dhëmbëve, duke marrë një buzëqeshje shumë më të bukur, përmes trajtimeve që ndihmojnë në arritjen e qëllimeve të dëshiruara.

Funksioni i tij është të përmirësojë pamjen e dhëmbëve dhe të gjithë pamjen fizike të personit. 

Nëse pacienti ka një nga këto sëmundje, ai duhet t'i zgjidhë ato para se t'i nënshtrohet procedurës estetike.

If the patient has any of these diseases, he or she must solve them before undergoing the esthetic procedure.

Stomatologjia estetike, përveç zbukurimit të dhëmbëve, i jep një pamje vizuale shumë më të bukur mishrave të dhëmbëve dhe ndihmon në përmirësimin e kafshimit.

Ku fokusohet stomatologjia estetike?

Stomatologjia estetike kryesisht fokusohet në përmirësimin e dhëmbëve që janë të shtrirë keq, të thyer, të copëtuar, të zbardhur ose të veshur, në mënyrë që pacienti të arrijë një pamje fizike shumë më tërheqëse dhe të dëshirueshme. Nuk fokusohet vetëm tek dhëmbët, pasi procedurat kirurgjikale mund të kryhen edhe nëse pacienti e kërkon atë, duke lejuar që mishrat e dhëmbëve të duken shumë më të shëndetshëm dhe estetikisht të bukur. Ndryshe nga trajtimet konvencionale të dhëmbëve, stomatologjia estetike bazohet në zbukurimin e buzëqeshjes, dhe jo në funksionalitetin e dhëmbëve.

Ata dentistë që kryejnë procedura stomatologjike estetike janë specialistë në atë fushë, pasi kryejnë studime formale që trajtojnë në mënyrë specifike gojën dhe estetikën e individëve.

Sidoqoftë, stomatologjia estetike nuk njihet nga ADA (Shoqata Amerikane e Dentarëve) si një specialitet formal dentar.

Shumica e trajtimeve estetike të dhëmbëve janë pa dhimbje dhe të shpejta.

Ato përmirësojnë estetikën e dhëmbëve të plasaritur, të njollosur, të thyer, të copëtuar ose të shtrembëruar.

Llojet e stomatologjisë estetike.

Trajtimet stomatologjike estetike duhet të personalizohen për secilin lloj pacienti. Kjo na lejon t'i ofrojmë pacientit zgjidhjen që i përshtatet më së miri nevojave të tij.

Gjëja e parë që duhet të bëjë dentisti është të analizojë fytyrën e pacientit për t'i siguruar atij zgjidhjet e duhura që i përshtaten asaj që kërkon. Përmasat e fytyrës duhet të analizohen për të bërë modelin e duhur të buzëqeshjes, duke marrë parasysh madhësinë, ngjyrën dhe formën e dhëmbëve natyralë.

Stomatologjia estetike ju lejon të ndryshoni ata dhëmbë joestetikë me të tjerët që janë shumë më të bukur dhe natyralë.

Ekzistojnë disa lloje të trajtimeve dentare, ndër të cilat ato dallohen:

  1. Fasetat dentare(Dental Veneers):

Fasetat dentare përbëhen nga shtresa prej porcelani, qeramike, ose në kompozitë të vendosura në faqen e përparme të dhëmbëve, për të përmirësuar pamjen e tyre vizuale, duke u dhënë atyre një formë më të mirë, ngjyrë më të bukur dhe madhësi.

Fasetat dentare kanë aftësinë për të përmirësuar dhe korrigjuar dhëmbët e dëmtuar, të mbivendosur, të thyer ose të njollosur. Ato janë të shpejta dhe të lehta për tu vendosur. Ky trajtim është plotësisht pa dhimbje, dhe maskon dhëmbët e vërtetë, me dhëmbët në vend. Është një procedurë estetike dentare e cila aktualisht është shumë e popullarizuar.

  1. Zbardhja e dhëmbëve:

Zbardhja e dhëmbëve është një nga procedurat estetike dentare më të kërkuara sot. Ajo konsiston në zbardhjen e dhëmbëve për t'u dhënë atyre një ngjyrë shumë më të bardhë dhe më tërheqëse. Ndihmon në ndriçimin e dhëmbëve të cilët, për shkak të kohës dhe konsumit, kanë humbur ngjyrën e tyre natyrale.

Ky trajtim është gjithashtu plotësisht pa dhimbje dhe shumë i shpejtë dhe i lehtë për t’u kryer, duke i lejuar pacientit të ketë një buzëqeshje të bukur në pak kohë.

Është një procedurë minimalisht invazive dhe shumë efektive.

Për të zbardhur dhëmbët, specialistët e dhëmbëve duhet së pari të sigurohen që dhëmbët tuaj të zbardhen, pasi ka disa kushte që i nuk lejojnë të zbardhen.

Me zbardhjen e dhëmbëve, ju mund të rrezikoni t'i bëni dhëmbët tuaj shumë më të ndjeshëm ndaj temperaturave, të tilla si të ftohtit ose të nxehtit.

  1. Urat dentare:

Urat dentare janë proteza që vendosen në ato hapësira ku mungon një dhëmb. Ato duhet të vendosen midis dhëmbëve të shëndetshëm, të cilët funksionojnë si shtylla, për të pozicionuar dhëmbin.

Ura dentare duhet të jetë e çimentuar në bazamentet që do të modelohen më parë, në mënyrë që ata të mund të pranojnë urën.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të urave dentare, në varësi të nevojave të secilit pacient. Dentisti juaj do t'ju tregojë se cili është më i përshtatshmi për ju.

Nëse ju mungon dhëmbi, ky është një nga shërbimet që mund të zgjidhni.

  1. Kurorat dentare:

Dental implants consist of a surgical treatment, which is based on replacing or changing those teeth that are damaged, or those teeth that have fallen out.

Dental implants are screws that act as the root of the tooth, to then place dental prostheses on them. It highly benefits the esthetics of the patients who use them and has the benefit of being a procedure that is performed immediately.

The screws are made of biocompatible materials, so they should not cause any type of adverse reaction inside the oral cavity.

  1. Gingivektomi estetike:

Gingivektomia estetike konsiston në kryerjen e një operacioni të vogël, i cili zvogëlon sasinë e gingivës së pacientit, për t'i dhënë një përfundim shumë më harmonik buzëqeshjes dhe strukturës së fytyrës.

Është një operacion shumë i thjeshtë për tu kryer, kështu që rrallë paraqet ndonjë lloj ndërlikimi.

Gingiva që rrethon dhëmbin duhet të pritet për ta treguar dhëmbin më shumë, duke përmirësuar në mënyrë efektive pamjen e buzëqeshjes, duke e bërë atë shumë më estetike, të këndshme dhe të bukur. Kjo do t'i bëjë dhëmbët shumë më harmonikë brenda zgavrës së gojës.

  1. Ortodontikë:

Ortodontika është një trajtim dentar që bazohet në korrigjimin e pozicionit dhe mbivendosjen e dhëmbëve, në mënyrë që të arrihet harmoni, ekuilibër, funksionalitet dhe estetikë brenda zgavrës së gojës.

Merret me korrigjimin e dhëmbëve që janë në një pozitë të pafavorshme, dhe që për këtë arsye ndikojnë në kafshimin e pacientit.

Ajo i siguron pacientit një gojë shumë më të shëndetshme dhe një pamje shumë më të bukur dhe estetike për syrin.

Ky është një trajtim që arrin rezultate afatmesme ose afatgjata, kështu që pacienti duhet të jetë i qetë për të parë rezultatet e pritshme.

Kujdesi që duhet të merrni pasi t’i nënshtroheni trajtimit të Stomatologjisë Estetike.

Në mënyrë që rezultatet të mbeten ashtu siç dëshironi në zgavrën e gojës, këshillohet të mbani një higjienë të mirë dhe korrekte të saj, duke larë dhëmbët në mënyrë korrekte (mundësisht me fije të buta), dhe duke përdorur fillin dentar çdo herë që hani.

Po kështu, është e rëndësishme që të shkoni periodikisht tek dentisti juaj për një pastrim më të thellë oral.

Pacienti duhet të ndjekë çdo indikacion të dhënë me shkrim nga dentisti, pasi suksesi dhe kohëzgjatja e buzëqeshjes tuaj të re do të varet nga kjo.

Rreth kostos së stomatologjisë estetike.

Çmimet e stomatologjisë estetike ose restauruese ndryshojnë në varësi të llojit të trajtimit, pasi çmimi i fasetave dentare nuk do të jetë i njëjtë me atë të ortodontisë ose zbardhjes së dhëmbëve.

Çmimi i stomatologjisë estetike gjithashtu varet nga materiali i përdorur në çdo trajtim, pasi sa më e lartë të jetë cilësia e një materiali, aq më e lartë është kostoja.

Nga ana tjetër, çmimet i nënshtrohen dentistit profesionist dhe klinikës dentare.

Secila prej trajtimeve estetike të stomatologjisë duhet parë si një investim afatgjatë, kështu që ndoshta kostoja e disa prej tyre mund të jetë pak e lartë, por rezultatet do t’ia vlejnë.

Avantazhet e stomatologjisë estetike.

Stomatologjia estetike ose restauruese ka një numër të madh përparësish, jo vetëm në fushën estetike, por edhe në zonën funksionale dhe personale të pacientit.

Dhënia e një buzëqeshje më të bukur estetike mund të përmirësojë ndjeshëm cilësinë e jetës së një personi, duke i dhënë atij më shumë besim dhe duke ndihmuar në përmirësimin e komunikimit me të tjerët.

Nga ana tjetër, përmirësimi i shtrirjes, thyerjeve, kafshimit ose ndonjë gjendje dentare ndihmon në ruajtjen e shëndetit ideal oral.

Përveç kësaj, i jep fytyrës tipare shumë më të lëmuara dhe simetrike me pjesën tjetër të fytyrës.

Si përfundim, stomatologjia estetike u krijua për të ndryshuar dhe përmirësuar jetën e njerëzve.

sqShqip

Kontaktoni
Endeta Dental Clinic

Kontaktoni kliniken tonë dhe ne do t'ju përgjigjemi për ndërhyrjen që ju nevojitet.